P&O MG LATAM

Pajisjet hiperrealiste dhe të avancuara

Video Proteza * MG Latam

Tabela e Përmbajtjes

Protetika dhe orteza të avancuara * E jashtme dhe hiperrealiste

Lehtësimi fizik dhe emocional që pacienti meriton

Zgjidhje ekskluzive dhe inovative për njerëzit që kanë nevojë të përmirësojnë shëndetin dhe pamjen e tyre fizike, kryesisht për ata që për shkak të traumave ose sëmundjeve të lindura; vuani nga humbja e gishtit të këmbës ose e dorës (falanga distale, e mesme dhe proksimale), amputimi i pjesshëm ose i plotë i dorës, këmbës, këmbës, krahut, hundës, një pjese të fytyrës ose veshit, gjinjve, vitheve dhe gjymtyrëve të tjera dhe pjesëve të ndryshme të jashtme. të trupit. E personalizuar, me përshtatje ergonomike dhe ekskluzive. Ato janë bërë sipas masës për çdo individ dhe përputhen me çdo anatominë, morfologjinë, fizionominë dhe ngjyrën e lëkurës.

Teknologjia ekskluzive, MG LATAM, arrin të kompensojë mungesën ortopedike.
Riprodhon anatominë dhe kozmetikën e vërtetë të pacientit. Duke imituar në mënyrë perfekte pamjen reale të çdo individi. Rindërtimi i pjesës së gjymtuar të trupit, me deformim ose keqformim gjenetik.
Protezat MG të avancuara dhe hiper-realiste do të kenë informacionin kryesor të personit; morfologjia, shenjat e gishtave, madhësia, ngjyra e thonjve, nishanet dhe venat, etj.
Gjithçka mund të bëhet, pjesërisht me një kontakt të ngushtë të drejtpërdrejtë me klientin gjatë gjithë procesit të prodhimit. Për të akomoduar çdo nivel humbjeje, veçanërisht për amputimet e pjesshme, me praninë e një falange ose trungu të mbetur. Për rastet më komplekse ose të copëtimit, duhet të pyesni specialistin e MG për alternativat që keni në dispozicion.
Në të gjitha rastet, është e garantuar që protezat MG të avancuara dhe hiper-realiste të jenë ngjitur në mënyrë të përkryer me trungun ose gjymtyrën e mbetur. ATO NUK BIEN OSE LIDHEN me përdorimin e përditshëm.
Falë SOQ-MG * MG Ortopedike Sock (patentë në pritje). Ato mund të vishen ose hiqen në sekonda, ato përshtaten në mënyrë perfekte. Protezat MG të avancuara dhe hiper-realiste nuk kërkojnë kimikate ose pajisje të veçanta, ngjitës ose fashë për vendosjen e përditshme. As ndonjë teknikë e veçantë apo pajisje shtesë për t'i hequr ato.

Specialistët * MG LATAM

Filozofia e ekipit të krijimit dhe dizajnit të specializuar të MG LATAM bazohet në ndjeshmërinë e të kuptuarit se çdo lezion është unik, siç është çdo pajisje (e avancuar dhe jo e avancuar) që ata prodhojnë.

Përdoruesit marrin pjesë ekskluzive, vërtet të personalizuara që përshtaten në mënyrë natyrale anatomike, që përshtaten saktësisht me pjesën e prekur të trupit, të gjitha sipas kërkesave specifike të personit.

Teknologjia e matricës e ka origjinën në studimin e përhershëm dhe të thelluar të sistemit ortopedik të njeriut, përmes shkencave të tilla si:

 • Morfologjia (disiplinë shkencore, e përbërë nga anatomi përshkrues, topografik ose rajonal dhe funksional)
 • Biomekanikë (studim i mekanikës së aplikuar në trupin e njeriut)
 • Kineziologjia (disiplinë mjekësore që studion lëvizjen e trupit)
 • Ergonomia (përshtatja e objekteve dhe mjedisit me anatominë dhe fiziologjinë e njeriut)

Ai arrihet në bashkëpunim me disiplina dhe aftësi të tjera, të cilat bëjnë një shkrirje ideale midis shkencës, mjekësisë, anatomisë, kimisë, mekanikës, biomekanikës, elektronikës, teknologjive 3D, artizanatit, arteve, ndër të tjera.

I gjithë procesi çon në krijimin e teknologjive dhe teknikave totale inovative të prodhimit.

Profesionistët e MG LATAM që krijojnë pajisje ortopedike, studiojnë dhe punojnë në mënyrë të përhershme për të mbuluar çdo detaj të kërkuar nga pacienti, janë gjithmonë në kërkim të metodologjive, zbulimeve që ofrojnë lehtësim të vërtetë në mënyrë që pacienti, së bashku me familjen e tij ose të saj, të rikuperojnë ose përmirësojnë cilësinë. për jetën.

Shërbimi i Konsultimit, Studimit, Diagnozës dhe Vlerësimit
Shërbimi i Konsultimit, Studimit, Diagnozës dhe Vlerësimit
Përveç këshillave të dorës së parë, pacientët, klientët dhe përdoruesit * MG LATAM, marrin vëmendjen dhe konceptin e drejtpërdrejtë të specialistëve në dizajn dhe prodhim (kreativë dhe ekspertë të klasit botëror).

Cili është shërbimi i konsultimit të specializuar dhe të personalizuar?

Është hapi i parë që duhet ndërmarrë në çdo proces që përfshin trajtimin e pacientëve ose përdoruesve që kanë nevoja dhe kërkesa individuale dhe specifike.

Nëpërmjet konsultimeve për studimin, diagnostikimin dhe vlerësimin (personal ose në distancë), specialistët dhe personeli i kualifikuar i P&O MG LATAM përcaktojnë procedurat që duhen ndjekur, trajtimin dhe produktet e duhura, sipas nevojave individuale dhe rrethanave të rastit.

Pacienti do të marrë: përgjigje të sakta, të shpejta dhe të qarta që do të sqarojnë shqetësimet e tyre. Me këshilla profesionale të dorës së parë, si dhe këshilla të vlefshme dhe praktike, për t'ju ndihmuar të kuptoni dhe menaxhoni më mirë gjendjen tuaj. Çfarë do të lehtësojë një proces rehabilitimi, me proteza në kohën më të shkurtër, me rezultatin dhe çmimin më të mirë të mundshëm.

Leer Más
Proteza e gjirit ose e gjirit
Proteza e gjirit ose e gjirit
Protezat e jashtme të gjirit janë përgjithësisht të dobishme për gratë që kanë kryer një mastektomi. Protezat janë të forta, të buta, sfungjer, të lehta dhe rezistente, me një strukturë që imiton lëkurën e njeriut. Ato janë realiste në sy dhe në prekje, madje edhe thithkat imitojnë shumë mirë ato reale (ose ato të pacientit). Projektuar bazuar në anatominë dhe morfologjinë reale të përdoruesit, me një pamje unike dhe natyrale. Duke vlerësuar çdo detaj në lidhje me dëmtimin e pësuar.

proteza realiste

Edhe pse protezat e jashtme për zëvendësimin artificial të gjoksit janë aq realiste sa në shumë raste edhe me gjoks të zhveshur do të ishte e vështirë të vërehej se bëhet fjalë për gji artificial.

Për prodhimin e tij, riprodhohen gjithashtu detajet më delikate që gjenden në areola dhe thithka.

Objektivi i tij kryesor është të ndihmojë në veshjen e veshjeve normale (jo të veçanta) në mënyrë që gruaja që i vesh ato të tregojë gjithmonë një anatominë adekuate.

Procesi i krijimit dhe prodhimit të tij synon të imitojë sa më natyrshëm, në shumicën e aspekteve, gjoksin e vërtetë që ka humbur ose hequr.

Me të cilën përmirësohet pamja fizike, krahas balancimit të shumë emocioneve. Kryesisht duke u dhënë rehati dhe siguri femrave që i përdorin, duke treguar veshjet e tyre të preferuara, duke ruajtur stilin e tyre të preferuar duke përdorur pothuajse çdo lloj veshjeje; sytjena, sytjena, bluzë, bluzë, bluzë, rroba banje, bluzë sportive ose casual etj. Pa vënë re ndonjë anomali apo mospërputhje fizike në zonën e gjoksit.

Që ata të kryejnë aktivitetet e tyre të përditshme, duke jetuar dhe veshur me normalitet dhe dinjitet. Dhe madje të jesh në gjendje të kryesh aktivitete fizike pa asnjë lloj shqetësimi, aksidenti apo ndërhyrje të jashtme.

Leer Más
Proteza e këmbës Lisfranc
Proteza e këmbës Lisfranc
Protezat e këmbëve të tipit Lisfranc ose tarsometatarsal bazohen në një teknologji që kombinon komponentët ortopedikë, artistikë me elementë të tjerë, me të cilët mund të zëvendësohet kozmetikisht dhe anatomikisht, në shumë raste funksionaliteti i të gjithë këmbës përmirësohet ose sipas pjesa që mungon.

Amputimi i Lisfranc ose tarsometatarsal.

Kur vuani nga amputimi i pjesshëm i këmbës

Ky ekuilibër ndryshon, në të shumtën e rasteve, herët a vonë shfaqen pasoja dhe deformime të tjera, por me trajtim dhe përdorimin e aparaturave të duhura ato mund të parandalohen apo edhe të korrigjohen.

Ndikimi psikologjik, një vazhdim që gjithashtu duhet marrë parasysh

Ashtu siç vuan truri, vuan edhe psikika nga mungesa e këmbës, është e vështirë të pranosh ndryshimin në trup dhe ndjenjën e të qenurit ndryshe nga të tjerët dhe nga vetja. Ekspozimi i këmbës suaj të zbathur mund të jetë traumatik, madje edhe për anëtarët e familjes. Por është gjithashtu e vështirë për pacientin të pranojë pushimin estetik dhe heqjen dorë nga stili i tij, kur detyrohet të veshë këpucë speciale ose nuk mund të veshë të dyja këpucët me të njëjtën madhësi, as të përdorë llojet dhe stilet e këpucëve sipas veshjes. ose vetëm ato që ju pëlqejnë më shumë.

Për të kuptuar këmbët

Fillimisht duhet të kuptojmë funksionin e tij kryesor që konsiston në: Të qenit mbështetës thelbësor për të qenë në gjendje të lëvizësh dykëmbësh (dy këmbë).

Këmbët kryejnë disa funksione themelore:
Thith të gjithë peshën e trupit, duke i dhënë atij ekuilibër.
Thithni ndikimin e vazhdueshëm, duke zbutur energjinë e prodhuar nga forcat e krijuara nga ecja.
Përshtatuni me lloje të ndryshme sipërfaqesh, duke përfshirë ato më të parregullta.
Funksionon si një levë e ngurtë që krijon forcat shtytëse të nevojshme për të ecur.
Transferoni forcat rrotulluese të prodhuara nga ijë.
Natyrisht, është e rëndësishme për marshimin.

Informacion proprioceptiv i këmbës

Ekzistojnë sensorë të veçantë në muskujt, tendinat dhe nyjet tuaja që janë të ndjeshme ndaj lëvizjes ose presionit. Këto ndihmojnë trurin të dijë se si janë pozicionuar këmbët tuaja në lidhje me sipërfaqen.

Koordinimi fizik i trurit të këmbës

Të gjitha strukturat që përbëjnë këmbën, muskujt dhe tendinat punojnë së bashku me kockat, ligamentet, nyjet, të gjitha në sinkron me trurin, në mënyrë që këmbët të mund të kryejnë këto funksione. Nëse ndonjë prej këtyre komponentëve nuk funksionon siç duhet, të gjithë të tjerët do të preken.

Leer Más
Proteza e thithkës
Proteza e thithkës
Thithat e avancuara janë prodhuar nga artistë super të specializuar, të cilët përdorin lëndë të para gjithashtu të specializuara, të cilësisë dhe qëndrueshmërisë më të lartë, të shtuara në teknika shumë ekskluzive.

Realizëm dhe kënaqësi

Produkt i krijuar për të rikrijuar natyralitetin dhe realitetin sa më të madh. I jepet një pamje dhe ndjesi në prekje, e ngjashme me atë të lëkurës së vërtetë. Skajet e saj përzihen shumë mirë me pjesën tjetër të gjoksit. Me kujdesin e duhur, thithka protetike mund të jetë shumë e qëndrueshme.

Sigurisht! Proteza Advanced Nipple gjithashtu ka rezistencë ndaj një sërë faktorësh fiziologjikë, fizikë dhe kimikë si; djersa e njeriut, lagështia ose kripësia e detit. Përveç kësaj, ato janë të sigurta për t'u përdorur në ujë falë përshtatjes së tyre të përsosur me formën e gjoksit. Ai do të qëndrojë i fortë në gjoks dhe nuk do të lëvizë gjatë aktiviteteve normale të ujit si noti.

Leer Más
Proteza e këmbës Syme
Proteza e këmbës Syme
Protezat për Amputimin e Syme-s ose çartikulimin e kyçit të këmbës janë të dizajnuara me një teknologji ekskluzive dhe të avancuar që kombinon komponentë ortopedikë, artistikë me elementë të tjerë, me të cilët mund të zëvendësohen kozmetikisht dhe anatomikisht, në shumë raste përmirësohet edhe funksionaliteti i kyçit të këmbës. gjithë këmbën ose në varësi të pjesës që mungon.

Kirurgjia e tipit Syme ka të bëjë me një çartikulim të kyçit të këmbës.

Një nga avantazhet e tij fillestare ishte një shkallë më e ulët e vdekshmërisë sesa amputimi nën gju. Ky avantazh nuk mendohet më sepse mundësitë e montimit protetik në amputimet infrakondilare janë përmirësuar shumë.

Aktualisht, avantazhi i tij themelor është të ndajë shpërndarjen e ngarkesës midis pjesës distale të amputimit dhe faqes së përparme të tibisë përmes protezave të krijuara posaçërisht për këtë qëllim. Megjithatë, këto proteza aktualisht nuk janë në gjendje të gjenerojnë një efekt biomekanik aq të avancuar sa protezat infrakondilare.

Një disavantazh i mundshëm i këtij amputimi në grupin diabetik është se ai i nënshtrohet ulçerave të reja të presionit nga mbetjet fibulare dhe, në rast të perfuzionit të dobët nga sëmundjet vaskulare, ka një rrezik të shtuar të komplikimeve dytësore të lëkurës.

Informacion proprioceptiv i këmbës

Ekzistojnë sensorë të veçantë në muskujt, tendinat dhe nyjet tuaja që janë të ndjeshme ndaj lëvizjes ose presionit. Këto ndihmojnë trurin të dijë se si janë pozicionuar këmbët tuaja në lidhje me sipërfaqen.

Koordinimi fizik i trurit të këmbës

Të gjitha strukturat që përbëjnë këmbën, muskujt dhe tendinat punojnë së bashku me kockat, ligamentet, nyjet, të gjitha në sinkron me trurin, në mënyrë që këmbët të mund të kryejnë këto funksione. Nëse ndonjë prej këtyre komponentëve nuk funksionon siç duhet, të gjithë të tjerët do të preken.

Leer Más
Modele 100% të personalizuara, mbushje dhe aksesorë për këmbët
Modele 100% të personalizuara, mbushje dhe aksesorë për këmbët
Ortoza funksionale e këmbës është një pajisje ortopedike që shërben për të promovuar integritetin e nyjeve të këmbës dhe të gjymtyrëve të poshtme, duke i rezistuar forcës së reagimit të tokës që shkakton lëvizje jonormale të skeletit gjatë fazës mbështetëse të ecjes. Ato gjithashtu korrigjojnë dhe parandalojnë deformime, anomali dhe pasoja të ndryshme të shkaktuara nga dëmtimet dhe sëmundjet e këmbës. Përdorimi i ortozave funksionale për të korrigjuar qëndrimin e dobët të këmbës ka treguar përmirësim në shumë pacientë duke korrigjuar rrotullimet e tepërta të brendshme-të jashtme dhe deformimet e këmbës varus ose valgus.

Produkte të dobishme për të luftuar disa probleme në gjymtyrët e poshtme, veçanërisht në këmbë. Të cilat shkaktohen dhe/ose rrjedhin nga një sërë deformimesh, gjymtime të pjesshme ose totale si amputimet Chopart, Lisfranc, Syme etj.
Ato mbulojnë gjithashtu zgjidhje për dëmtime të lehta të shkaktuara nga sëmundje, sporte ose pasoja kirurgjikale, si p.sh. këmbë diabetike, gërvishtje, grisje, gishta të copëtuar, harqe të larta, këmbë të sheshta, çelësa, shtylla etj.
Produktet super të personalizuara i lejojnë pacientit të mbajë pothuajse çdo lloj këpucësh, duke i kursyer pacientit të amputuar ose të lënduar telashet për të marrë një këpucë speciale, madje edhe përdorimin e detyrueshëm të këpucëve speciale ose ortopedike.

Leer Más
Mbulesa ortopedike për gishta, mbrojtës dhe korrigjues
Mbulesa ortopedike për gishta, mbrojtës dhe korrigjues
Mëngë ortopedike që mbrojnë, korrigjojnë, parandalojnë dhe lehtësojnë lloje të ndryshme lëndimesh. Kryesisht në trungun e operuar së fundmi, përmirësojnë shërimin, korrigjojnë dhe parandalojnë deformimin dhe inflamacionin e tepërt të gishtit ose të trungut që është ose do të jetë në proces shërimi.

Inovacion dhe ekskluzivitet

Krijimi, projektimi dhe prodhimi i pajisjeve moderne për gishtat e dorës së njeriut. Teknologji që kombinon komponentët ortopedikë, artistikë me elementë të tjerë.

Ndihmë shumë e veçantë për pacientët me amputim, deformim, keqformim të pjesshëm ose të plotë ose lloje të tjera lëndimesh që mund të jenë për shkaqe traumatike, si pasojë e sëmundjes ose që nga lindja.

Mbrojtës dhe korrigjues

Pajisjet e krijuara për të mbrojtur ose korrigjuar, në shumicën e rasteve (në varësi të karakteristikave të dëmtimit) përmbushin të dy funksionet.

Shumë e nevojshme për gishtat që iu nënshtruan operacioneve ose procedurave kirurgjikale. Por, kryesisht ato janë në ndihmë të madhe për këdo që ka pësuar një amputim.

Përdorimi i duhur dhe në kohë i tij shmang pasojat dhe madje parandalon amputimet ose operacionet e ardhshme që mund të ndodhin për shkak të madhësisë ose llojit të sëmundjes, si në rastin e diabetit (amputimet e përsëritura), edhe për shkak të aksidenteve postoperative, për shkak të shërimit të dobët të trungut. , etj.

Në shumë raste, mospërdorimi i tij për një kohë të arsyeshme mund të shkaktojë që trungu të deformohet dhe të bëjë procesin e i përshtatshëm të jetë më e gjatë, më e vështirë dhe për këtë arsye më e shtrenjtë për pacientin.

Mbroni nga shumë lloje lëndimesh

Mëngët e gishtave janë gjithashtu të dizajnuara për mbrojtje ose korrigjim kundër një sërë sëmundjesh, problemesh dhe kushtesh të lidhura me gishtat:

 • Mbroni nga kallot
 • Mbrojtës të gishtave të plasaritur
 • Mbroni nga djegiet
 • Mbroni plasaritjen nga dermatiti i kontaktit
 • Ndihmon në lezionet keratotike
 • Lehtësoni dhe parandaloni fërkimin
 • Lehtësoni presionin e tepërt në gishta
 • Mbrojtja e majave të gishtave
 • Ata mbrojnë nga mbindjeshmëria e nervave të gishtave
 • Ofroni mbrojtje për gishtat e kthetrave ose çekiçit
 • Lehtësim i dhimbjes dhe mbrojtje e përgjithshme
 • Ato lehtësojnë dhimbjen dhe inflamacionin nëse vuani nga prerje apo djegie në gishta
 • Lehtësoni dhimbjen e artritit të shkaktuar nga tensioni dhe presioni
 • Lehtëson stresin atletik nga lëndimet
 • Thithja e presionit dhe fërkimit në operacionet e përpunuara së fundmi

Lehtësoni dhe siguroni paqe mendore

Shmangia e vuajtjeve për shkak të dhimbjes, pasi mbron skajet nervore të gishtit ose trungut nga dhimbja për shkak të lëndimeve të mëvonshme, për shkak të fërkimit ose kontaktit dhe goditjeve në sipërfaqe të ngurtë.

Leer Más
mëngë ortopedike për gishtat e këmbëve
mëngë ortopedike për gishtat e këmbëve
Mëngë ortopedike që mbrojnë, korrigjojnë, parandalojnë dhe lehtësojnë lloje të ndryshme lëndimesh. Kryesisht në trungun e operuar së fundmi, përmirësojnë shërimin, korrigjojnë dhe parandalojnë deformimin dhe inflamacionin e tepërt të gishtit ose të trungut që është ose do të jetë në proces shërimi.

Inovacion dhe ekskluzivitet

Krijimi, projektimi dhe prodhimi i pajisjeve të gjeneratës së fundit për gishtat e këmbës së njeriut. Teknologji që kombinon komponentët ortopedikë, artistikë me elementë të tjerë.

Ndihmë shumë e veçantë për pacientët me amputim, deformim, keqformim të pjesshëm ose të plotë ose lloje të tjera lëndimesh që mund të jenë për shkaqe traumatike, si pasojë e sëmundjes ose që nga lindja.

Mbrojtës dhe korrigjues

Pajisjet e krijuara për të mbrojtur ose korrigjuar, në shumicën e rasteve (në varësi të karakteristikave të dëmtimit) përmbushin të dy funksionet.

Shumë e nevojshme për gishtat që iu nënshtruan operacioneve ose procedurave kirurgjikale. Por, kryesisht ato janë në ndihmë të madhe për këdo që ka pësuar një amputim.

Përdorimi i duhur dhe në kohë i tij shmang pasojat dhe madje parandalon amputimet ose operacionet e ardhshme që mund të ndodhin për shkak të madhësisë ose llojit të sëmundjes, si në rastin e diabetit (amputimet e përsëritura), edhe për shkak të aksidenteve postoperative, për shkak të shërimit të dobët të trungut. , etj.

Në shumë raste, mospërdorimi i tij për një kohë të arsyeshme mund të shkaktojë që trungu të deformohet dhe të bëjë procesin e i përshtatshëm të jetë më e gjatë, më e vështirë dhe për këtë arsye më e shtrenjtë për pacientin.

Mbroni nga shumë lloje lëndimesh

Mëngët e gishtave të këmbës janë gjithashtu të dizajnuara për mbrojtje ose korrigjim kundër një sërë sëmundjesh, problemesh dhe kushtesh që lidhen me gishtat e këmbëve:

 • Amortizues, falë thithjes së presionit dhe fërkimit në operacionet e përpunuara së fundmi
 • Mbroni nga kallot
 • Të ndara dhe të sakta klinodaktili, deformime të gishtave të shtrembër ose me kurriz
 • Mbrojtës të gishtave të plasaritur
 • Mbroni nga djegiet
 • Mbroni plasaritjen nga dermatiti i kontaktit
 • Ndihmon në lezionet keratotike
 • Lehtësoni dhe parandaloni fërkimin
 • Lehtësoni presionin e tepërt në gishta
 • Mbrojtja e majave të gishtave
 • Ata mbrojnë nga mbindjeshmëria e nervave të gishtave
 • Ofroni mbrojtje për gishtat e kthetrave ose çekiçit
 • Lehtësim i dhimbjes dhe mbrojtje e përgjithshme
 • Ato lehtësojnë dhimbjen dhe inflamacionin nëse vuani nga prerje apo djegie në gishta
 • Lehtësoni dhimbjen e artritit të shkaktuar nga tensioni dhe presioni
 • Lehtëson stresin atletik nga lëndimet

Lehtësoni dhe siguroni paqe mendore

Shmangia e vuajtjeve për shkak të dhimbjes, pasi mbron skajet nervore të gishtit ose trungut nga dhimbja për shkak të lëndimeve të mëvonshme, për shkak të fërkimit ose kontaktit dhe goditjeve në sipërfaqe të ngurtë.

Leer Más